друкувати


Наставник "Барселони" Гвардіола не чекав такої прудкості від команди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-07 11:06:48
Наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола був надзвичайно радий перемозі синьо-гранатових над "Челсі" за правилом виїзного гола у півфіналі Ліги чемпіонів УЄФА. 38-річний тренер вже в дебютному сезоні вивів свою команду у фінал турніру - в останній раз таке вдавалося Вісенте Дель Боско в кампанії 1999/00. Рульовий "аристократів" Гус Хіддінк був, природно, розчарований, адже його підопічні були дуже близькі до того, щоб зіграти з "Манчестер Юнайтед" у фіналі Ліги чемпіонів 27 травня на римському "Олімпіко".

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола: Ми грали на перемогу, більше володіли м'ячем і створювали гольових моментів. Нам не вдалося створити багато можливостей для взяття воріт. Повинен сказати, я думав, що "Челсі" буде грати трохи більш відкрито. Однак вийшло по-іншому, і нам було складно. Я завжди вірю в свою команду, ми не опускали рук, хоча останні 25 хвилин грали в меншості. "Челсі" створив багато моментів на контратаках, але в цілому господарі грали дуже консервативно. Це цілком зрозуміло - коли у суперника є гравець такий як Ліонель Мессі, небезпечно може бути в будь-яку секунду. Проти "Челсі" важко боротися в повному складі, не кажучи вже про гру вдесятеро. Однак ми боролися до кінця, а зараз дуже, дуже раді. "Челсі" прекрасно грає на контратаках, але ми довели свою силу і хоробрість. В результаті ми створили небезпечний момент перед самим фінальним свистком. Я дуже радий за Андреса Ініесту. Це відмінний футболіст, який гідно представляє "Барселону" у всіх сенсах цього слова. Його часто критикують за низьку результативність, однак я сподіваюся, що більше цього не станеться, повідомляє uefa.com.

"МЮ" - діючий переможець Ліги. Це відмінна команда, якою керує прекрасний тренер. Думаю, манкуніанці будуть грати від оборони в розрахунку на контратаки, хоч мені ще потрібно переглянути наші півфінальні поєдинки з ними в минулому сезоні, а також останні матчі "МЮ" у нинішній кампанії. Ми точно будемо атакувати. Думаю, вийде гарний матч, адже суперники дуже сильні і мають фантастичних гравців. Ми спробуємо перемогти і завоювати Кубок європейських чемпіонів. У фіналі у нас не буде Даніела Алвеса та Еріка Абідаля, але не забувайте - сьогодні ми боролися без Рафаеля Маркеса и Карлеса Пуйоля. До того ж, Яя Туре в останній раз грав у центрі оборони років десять тому. Думаю, сьогодні він діяв вище всіляких похвал. Склад "Барси" у фіналі буде іншим, але стиль залишиться таким же - володіння м'ячем, гра в пас і ставка на голи.

Звичайно, я дуже задоволений тим, як складаються наші справи у цьому році. Зізнаюся чесно, я не очікував, що вже в дебютному сезоні ми покажемо такі результати. Спершу ми спробуємо гарантувати собі золото "приклади", а потім спробуємо взяти верх над "Атлетіко" у фіналі Кубка Іспанії. Тільки після цього будемо думати про сутичку з "МЮ". Звичайно, вихід в фінали двох турнірів автоматично робить сезон успішним.

Головний тренер "Челсі" Гус Хіддінк: Я все ще дуже сильно засмучений і в той же час повний адреналіну, так що мені треба постаратися заспокоїтися і дати аналіз того, що сталося. Ми провели дуже достойний, тактично грамотний матч, але повинні були вирішувати його долю раніше. На такому рівні це дуже складно. Але якби ми використали два або три вірних гольових моменти, які у нас були, зараз не було б усього цього шуму. У такому положенні ти завжди в тій чи іншій мірі упереджений. Але іноді буває краще залишити таку розкіш, як можливість сумніватися, у судді. Футболісти роблять багато помилок, тренери роблять помилки, роблять їх і рефері. Тому я і говорив про те, що треба дозволити їм сумніватися. Все це закладено в грі.

Було б чудово мати ще один такий же фінал, як у минулому році. Але хлопці в роздягальні дуже розчаровані, є відчуття, що ми не довели справу до кінця. І я можу зрозуміти емоції футболістів.

Обговорити на форумі