друкувати


Скільки коштує на сьогодні бути здоровим?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-06 03:28:48
Чи можна купити здоров’я? Якщо так, то скільки це буде вам коштувати? На ці та інші питання ми спробуємо відповісти, поспілкувавшись з спеціалістом однієї з аптек міста Коломия "Гедеон Ріхтер".

"Здоров’я – безцінне...", - вчили нас змалку. Але здається, що похід в аптеку – це панацея від усіх хвороб. Сучасний рівень фармакології дозволяє нам надіятися позбавлення від будь-яких недуг. Але чи всім це дозволить гаманець? - Взимку, коли долар виріс, то було аж страшно вносити і формувати ціну на імпортні ліки, - скаржиться фахівець. – Ми були змушені входити в становище наших відвідувачів і ділили так необхідні їм ліки поштучно. Та вже ціни досить-таки стабілізуватися і знизилися. Ще також цьому процесу допомогла постанова Кабміну від 25 березня 2009 року №333 "Про деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення".

Традиційно найбільшим попитом користуються пігулки від захворювань серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також ліки від застуди та грипу. Люди не шкодують грошей на позбавлення себе від болю та незручностей, про це свідчить постійна черга дюдей коло віконечка продавця під час мого перебування в аптеці. Поспілкувавшись трішки з відвідувачами, розумію, що обрали аптеку "Гедеон Ріхтер" за наступними чинниками: аптека працює з раннього ранку і до пізнього вечора (8:00- 22:00, у неділю з 9:00 до 21:00); знаходиться в самому центрі міста (вул.Чорновола 20); асортимент ліків також вражає своєю величиною (близько 1500-1600 препаратів).

Безумовно не можна не згадати і про персонал аптеки. Це кваліфіковані кадри, які допоможуть у виборі ліків по можливості. Аптекар з давніх-давен був і лікарем, от і зараз доводиться при стійкому небажанні йти в лікарню бути першим порадником. - Деколи стаються і різні казуси, - продовжує з усмішкою продавець. – приходить людина і каже, що їй потрібна біла мазь на п’ять букв, і треба розгадувати подібні ребуси чи не щодня.

Для відвідувачів важливо, щоб їхній візит в аптеку був зручним та легким, тому товари однієї групи розміщено разом, щоб клієнт швидко міг їх відшукати (зрештою, цього вимагають і існуючі нормативні документи); товари підвищеного попиту розміщені на відкритих, легкодоступних вітринах, на рівні очей або на верхніх поличках, на кожному найменуванні є чітко вказані ціни. Оскільки велика частина відвідувачів - особи похилого віку, то дбайливо враховано, щоб інформаційні матеріали були набрані великим та чітким шрифтом, біля рецептурного відділу створене зручне місце для відпочинку.

Звісно здоров’я треба берегти, але якщо хвороба заволоділа тілом, то негайно треба зрертатися, не зволікаючи ні хвилини, по допомогу чи до лікаря, чи до фармацевта.



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі