друкувати


Розмовляйте гарно й правильно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-06 12:31:18
Відхилення або аномалії у розвитку дітей дошкільного віку дуже різноманітні, проявляються в різному ступені, мають свою структуру. Важливо своєчасно виявити і належним чином дослідити характер тієї чи іншої вади, що допоможе логопеду, в одному випадку, знайти правильні корекційні прийоми і методи подолання мовленнєвого дефекту у дитини, в іншому – порадити батькам (чи вихователям) звернутися до спеціалістів медичних установ для встановлення діагнозу та проходження відповідного лікування.

Саме ця проблема стала поштовхом до організації та проведення семінару-практикуму вчителів-логопедів логопедичних пунктів та дошкільних закладів освіти на тему "Раннє виявлення та діагностика мовленнєвих патологій – важлива передумова ефективної логопедичної корекції". Даний захід відбувся 28 квітня 2009 року на базі логопедичного пункту відділу освіти Долинської державної адміністрації спільно з обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти , повідомляє прес-служба міськради.

Впродовж роботи семінару спеціалісти області мали можливість ознайомитись з роботою вчителів-логопедів Долинського району завдяки мультимедійній презентації логопедичної служби; з практичним досвідом таких педагогів як О.Рудевич (учитель-логопед ДНЗ № 10 "Золота рибка"), О.Чамбул (практичний психолог ДНЗ № 10 "Золота рибка"), І.Зареба (учитель-логопед Долинського дитячого будинку) завдяки перегляду індивідуального та фронтальних занять із дітьми логопедичних груп та ознайомитись з авторською роботою "Технології логопедичного обстеження" О.Шиделко (завідувач Долинського логопедичного пункту). По даній темі була організована силами учасників семінару виставка літератури та дидактичних ігор як куплених, так і виготовлених власними руками.

Одним із питань семінару було ознайомлення з особливостями діагностики вад мовлення різної етіології. Під час активного обговорення спеціалісти окреслили ряд проблем, з якими зустрічаються під час обстеження мовлення дітей, та поділились власним досвідом по організації та проведенні як корекції, так і співпраці з практичним психологом, педагогами та батьками.

Обговорити на форумі