друкувати


Івано-Франківськ: На репетиції у "Лами" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-06 12:12:57
Минулого тижня в Івано-Франківську стартувала всеукраїнський тур "Лами" "Світло і тінь". 100 квитків співачка передала дітям сиротам місцевого інтернату. Підтримати Наталю на концерт прийшла родина. На репетиції побував кореспондент Коломия ВЕБ Порталу.

Напередодні туру у рідному Івано-Франківську Наталя Дзеньків застудилась. На заявлену прес-конференцію вона не з’явилась. Приїхала вже на генеральну репетицію в обласний музично-драматичний театр ім. І. Франка.

Співачка виходить із червоно спортивного "Міцубіші", за кермом її менеджер Володимир Гурський. Наталю ніхто з музикантів-колег не кличе Ламою. У руках вона замість сумки тримає паперовий пакет американської торгової марки "ae". Репетицію починають за 15 хвилин.

Музиканти налаштовують апаратуру гітара – Андрій, Зізі – ударні, Зурік – бас-гітара. Технічний персонал насить по сцені чорні ящики. "Ось у мене завжди така схема. Ще в школі як тільки щось починала робити, і все - я відразу хвора. Температура під 40, але було таке бажання виходити на сцену, що я швидко відходила", - каже про застуду співачка.

Наталя знімає шкіряний плащ, похапцем одягає на руку кілька браслетиків. Розповідає, що прикрасу у подарунок з Індії привезли друзі. Володимир Гурський гукає Наталю виходити на сцену. Питаю у нього чи раніше "Лама" займалась благодійністю. "Не було такої можливості. Але Наталочка завжди підбурює нас, давайте зробимо щось хороше, вона дуже щира людина", - розповідає менеджер.

Гурський також з Івано-Франківська, переїхав працювати у столицю три роки тому. Говорить, що не жалкує, до того організовував в обласному центрі концерти Валерія Меладзе, "Земфіри", Ірини Білик.

Наталя Дзеньків ходить по сцені, дивиться на взуття, піднімає ногу та крутить її. – Мушу до концерту розносити, трішки жме, - показує темно-коричневі чоботи на височезній платформі та підборах. Взуття шили на замовлення у "Креатив-студії". Костюми для турне придумала київська дизайнерка Ліля Лєтковська. Поп-співачка спочатку вийде а сцену у сукні, потім у штанах-кльошах. Поверх білої сорочки одягне, горсику – це так гуцули називають розшиту різнобарвними нитками безрукавку.

"Я обіцяю фанам справжнє шоу, це буде живий звук та рок-група на сцені, усі відірвуться, - розмахує руками. - У творчості стараюсь поєднувати різні культури, також присутні гуцульські мотиви. Зараз у нашому всеукраїнському турі під час шоу використаємо стиль хіпі 70-х років, який напряму пов’язаний з етнікою".

Наталя Дзеньків спершу грала у гурті "Магія". Перший кліп на пісню "Напиши мені доле листа" у складі гурту "Магія" зняли у рідній школі № 14. Зйомки провели напівпрофесійною технікою у класі хімії. "Ми думали відродити цю пісню, вона близька багатьом. Старі пісні "Світло і Тінь", "Білі вогні" вписалися в естетику "Лами", - продовжує. - А "Напиши мені доле листа" виходить за рамки проекту. Ця пісня залишиться хітами як є".

Дзеньків росла у творчій сім’ї, обоє батьків виступали у народному гуцульському ансамблі пісні і танцю. Батька грав на цимбалах, а мати танцювала.

Концертний тур "Лами" завершать 1 червня у Житомирі, у столиці Лама" виступить 23 травня в Жовтневому палаці.



Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі