друкувати


Луцьк: Міська влада підтримує підприємців в умовах кризи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-06 12:05:52
Яким чином влада може сприяти роботі бізнесу міста Луцька, говорили вчора на нараді у Луцькій міській раді представники місцевої та виконавчої влади, бізнесу та громадських організацій.

Як зазначив заступник міського голови Петро Гоцалюк, таку зустріч муніципалітет міста ініціював, щоб почути конкретні думки, пропозиції та поради щодо можливостей влади підтримати підприємців в скрутних умовах економічної кризи.

"Це попередня зустріч, - наголосив пан Гоцалюк, - і її мета – озвучити якомога більше пропозицій і обмінятися думками і баченнями. Щоб запланований нами на 13 травня своєрідний "форум" бізнесу і влади міста мав конкретне підґрунтя, а його учасники знали, що від них хоче почути інша сторона".

На зустрічі, окрім влади та підприємців, були присутні також представники Держкомпідприємництва, Торгово-промислової палати України, Громадської ради підприємців при міському голові.

В ході гострої та справді конструктивної розмови учасники виробили ряд пропозицій. Серед них – пропозиція оптимізувати, (а головне – не підвищувати) ставки оренди землі та комунального майна; вплинути на взаємовідносини луцьких підприємців з контролюючими органами (котрі часто перевищують свої повноваження); провести роз’яснювальну, агітаційну роботу серед власників комерційної нерухомості, наголосивши їм на доцільності сприяти бізнесу і переглянути ціну оренди для підприємств; провести своєрідну "паспортизацію" проблем підприємців, які довгий час не можуть вирішитися; організувати координаційну раду для покращення діалогу між владою та бізнесом тощо. Усі озвучені пропозиції, як пообіцяв Петро Гоцалюк, всесторонньо проаналізують та візьмуть у роботу, знайшовши дієве і вигідне усім сторонам рішення.

Підприємці наголошували на потребі підтримати їх у мовах браку фінансових ресурсів, а також на необхідності виробити механізм постійного діалогу між бізнесом та владою міста. "Підвищення податкового тиску в таких умовах, як сьогодні, просто зажене підприємництво ще більше в тінь. Адже бізнес - як вода, він завжди шукає найлегший шлях, тобто – шукає зменшення своїх витрат, хоче вижити" - наголосив голова громадського об’єднання підприємців "Крок" Ігор Алєксєєв.

Директор департаменту підприємництва Олександр Козлюк ознайомив присутніх з тими кроками, які здійснює міська влада для підтримки малого та середнього бізнесу. Зокрема він розповів про механізм надання безкоштовного права оренди торгового місця для окремих видів торгівлі, потребу інвентаризації торгових місць на міських ринках, про роботу дозвільного центру.

Усі присутні на нараді висловили впевненість у тому, що зустріч 13 травня пройде конструктивно та результативно.

Джерело: luchesk.com.ua
Обговорити на форумі