друкувати


Про Прикарпаття Європі розкажуть французи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-06 12:00:47
На початку червня у відомому французькому туристично-діловому журналі "Voyages d'Affaires" (Подорожі і речі) вийде матеріал про Івано-Франківськ. Закордонні гості також відвідали Львів та Київ.

На подив гостей, вони не побачили хаток-мазанок. Головний редактор Серж Барет та його команда почали своє знайомство з Україною саме з Івано-Франківська Також поїхали до Львова та Києва. Три українських міста будуть змальовані у репортажі, що вийде на сторінках видання вже у червні. Цей журнал у Франції є своєрідним показником люкс класу та зразком модних напрямків туризму, розповсюджується у міжнародних авіакомпаніях, торгових палатах та на найбільших підприємствах Європи. На сторінках квітневого номеру видання описані захоплюючі подорожі з Намібії, Венеції, Амстердаму.

Поїздка розбила у французьких туристів найпоширеніші стереотипи про Україну. Найперше їх вразила культура та архітектура, українські страви, все що свідчить про автентичність та глибокі традиції народу. Також наше прагнення до європейської спільноти. Передусім Серж Барет не стримався та порівняв Україну з Румунією, яку головний редактор відвідав напередодні. Він дуже здивувався, що ми досі не в Європейському Союзі. "Вони не сподівалися на більш європейський стиль життя в Україні, ніж у Румунії. Питались мене, а де ті хатки під солом’яним дахом, - розповідає начальник міського відділу туризму Володимир Устинський. – Їх цікавили ціни на продукти харчування, прожиття в Івано-Франківську, інфраструктура. Плануємо організовувати екскурсійні тури з Франції в Івано-Франківську".

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі