друкувати


Велика Британія вперше назвала імена "небажаних осіб"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-06 10:38:03
Влада Великої Британії вперше оприлюднила імена деяких осіб, яким заборонено в'їзд в країну через обвинувачення у підтримці екстремізму та пропаганді ненависті, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Бі-Бі-Сі.

Починаючи з 2005 року, британське МВС отримало можливість закривати в'їзд в країну тим, хто висловлює погляди, які можна віднести до пропаганди ненависті, тероризму та порушення закону. Із 22 осіб, які потрапили з жовтня по березень до забороненого "чорного списку", були опубліковані імена 16 осіб, серед яких значаться ісламські екстремісти, расисти і один радіоведучий із США. У МВС вважають, що оголошувати імена ще шести осіб не відповідало б громадським інтересам, повідомляє Майдан.

Зокрема, до списку потрапили двоє лідерів російського угруповання скинхедів Павло Скачевський і Артур Рино, засуджених у Росії наприкінці минулого року за вбивства більше 20 осіб. Заборонено в'їзд в Британію також члену палестинського парламенту від ХАМАС Юнісу Асталу, ізраїльському екстремісту Майку Гузовському, одному із колишніх відомих членів Ку-Клукс-Клана Стівену "Дону" Блеку та неонацисту Еріху Глібе. 79-річний американський пастор-баптист Уолдрон Фелпс-старший та його донька Ширлі Фелпс-Ропер за рішенням британської влади не можуть в'їжджати до країну через свої гомофобні заяви. Вони стали відомими після того, як почали влаштовувати пікети на похоронах осіб, які померли від СНІДу, а також заявляти, що загибель американських військових є "карою" за толерантне ставлення США до гомосексуалізму. Радіоведучому із США Майклу Севіджу (справжнє ім'я Майкл Вейнер) також заборонено в'їзд до Британії. Його погляди на іміграцію, іслам, згвалтування та аутизм викликали хвилю обурення в США.

Тим часом, Мусульманська рада Британії заявляє, що уряд не повинен вживати заходів щодо будь-кого, незважаючи на погляди, що висловлюються, якщо людина не порушила закон. В останні роки цілому ряду людей різних професій, національностей та поглядів було закрито в'їзд до Британії.

Обговорити на форумі