друкувати


Vivat "прем’єри"!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-04 11:22:48
За кілька днів в Івано-Франківську, незважаючи на кризу, таки розпочнеться сьомий регіональний театральний фестиваль "Прем’єри сезону". Про це Коломия ВЕБ Портал повідомив директор академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка Ростислав Держипільський.

У дійстві візьмуть театри зі Львова, Чернівців, Луцька, Рівного, Києва. Дебютуватиме на фестивалі ужгородський театр, який до цього часу не брав участі у "Прем’єрах сезону". Розпочнеться театральне дійство святковою карнавальною ходою за участю акторів, балету та хористів від площі біля ратуші до драмтеатру.

За словами пана Держипільського, головною умовою участі у дійстві для всіх колективів була презентація виключно нових постановок. Кожен театр представить по одній п’єсі. Івано-франківці, на правах господарів - дві. Репертуар буде різножанровий: драми, комедії, психологічні детективи, фантастичні п’єси.

Щодо фінансових проблем масштабного фесту, то вони, звісно, є. Адже усього на "Прем’єри" потрібно 93 тисячі гривень. 45 уже отримали від обласного управління культури. Решту грошей працівники театру збирали своїми силами. Вартість квитків на вистави фестивалю коливається в межах 15-60 гривень. На вистави Івано-Франківського театру ціна на квитки буде дешевшою.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі