друкувати


"Карпатський інститут" — із Малопольщі на Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-30 11:56:49
В рамках міжнародного проекту "Карпатський Центр підприємництва", який реалізується в країнах Карпатського Єврорегіону за допомогою ресурсів Фінансового Механізму Європейського Господарського Простору та Норвезького Фінансового Механізму, відбувся навчальний візит представників Фундації "Карпатський інститут" (Малопольське воєводство, Республіка Польща) до Івано-Франківської області.

Метою проекту є активізація протягом травня 2008 – квітня 2010 міжнародної співпраці між дрібними підприємцями та підприємствами малого і середнього бізнесу Карпатського регіону. за допомогою новації уже сформовано банк даних, куди входить 1500 підприємств України, організовано навчальні взаємовізити представників бізнесу Польщі і України;- тренінги для підприємців і представників підприємств та створено портал бізнес-структур для залучення інвестицій.

В рамках візиту поляків відбулася конференція "Активізація міжнародної співпраці між підприємствами малого та середнього бізнесу". Під час заходу обговорювалося питання сприяння малим і середнім підприємствам області, пошук ефективних механізмів та інструментів залучення кредитних ресурсів, створення банку даних нормативно-правової інформації щодо сертифікації продукції з метою виходу її на європейський ринок, формування єдиного інформаційного простору через розгортання веб-порталу для суб’єктів підприємництва Угорщини, Словаччини, Польщі, Румунії та України.

Перебуваючи в області, гості з Польщі ознайомилися з практичним досвідом Івано-Франківщини у сфері розвитку підприємництва, з діяльністю малих та середніх підприємств Івано-Франківщини.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі