друкувати


Мер за здорові зуби

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-30 11:22:41
Вчора в івано-франківській міській дитячій стоматологічній поліклініці відкрили два оновлені стоматкабінети.

Наразі закупили дві стоматологічні установки вартістю 36 тисяч гривень кожна. Установки спеціально пристосовані для лікування дітей. Окрім того купили новий рентгенівський апарат, з низькою дозою опромінення. За словами головного лікаря поліклініки Валентини Підлісної, за 17 років, протягом яких функціонує медичний заклад, навіть не проводилося ремонту. Але за останні два роки відремонтовано чотири кабінети, у двох ще планується оновлення. Усього в поліклініці 14 кабінетів. Проте медики оптимісти і вважають, що поступово оновлять усю поліклініку. 57 тисяч гривень на ремонти виділено з міського бюджету.

Присутній на відкритті оновлених кабінетів міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, зазначив, що хоча "Рік медицини" у місті закінчився, робота з медичними закладами не припиняється. Пообіцяв виділити кошти на оновлення корпусу поліклініки, адже медзаклад повинен відповідати євростандартам. Почнуть із заміни вікон та стоматологічних установок. Медика кажуть, що аби замінити всі 17 установок, треба від 500 тисяч до мільйона гривень.

За інформацією прес-служби міськради, міська дитяча стоматологічна поліклініка має 17 філій у школах Івано-Франківська і обслуговує 43 993 дітей міста та прилеглих сіл у віці до 18 років. У дві зміни у поліклініці працюють 40 лікарів, в тому числі 26 дитячих стоматологів, 2 хірурга, лікар-анестезіолог та 5 лікарів-ортодонтів. Щодня тут можуть полікуватися 250 дітей.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі