друкувати


Протистояння Google і книговидавців поновлюється

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-29 02:33:56
Проект Google Books вже з моменту свого відкриття привертав немало уваги з боку користувачів, ще б - отримувати доступ до електронних версій електронних книг, довідників і газет можна було безкоштовно і з будь-якої точки земної кулі, потрібен був лише інтернет. Проте таке становище не влаштувало правовласників цих матеріалів, що звинуватили Google в порушенні авторських прав.

У результаті інтернет-гігант був вимушений заплатити 125 млн доларів ряду західних асоціацій правовласників і книговидавців, щоб уникнути попадання цієї справи до судів. Тоді ж обидві сторони конфлікту погодилися, що внесення вказаної суми - це достатній розмір компенсації, повідомляє Освітній портал.

Проте, як показує практика, так вважають далеко не всі. Газети New York Times і Wall Street Journal з посиланням на свої джерела одночасно повідомляють, що в американському Департаменті Юстиції зріє нове розслідування відносно Google. Газети відзначають, що з подачі деяких неназваних джерел було розпочате нове, але поки що внутрішнє, розслідування за угодою від 2007 року з метою розібратися, яким чином досягнута тоді угода відповідає Закону про захист авторських прав.

На даний момент від коментарів відмовляються як в Департаменті юстиції, як і в Американській гільдії видавців і авторів. У Google говорять, що про новий розгляд справи їм нічого не відомо.

Обговорити на форумі