друкувати


А.Яценюк: "В нас буде можливість покращити імідж України в Європі"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-29 02:26:35
Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк, вважає, що Україна матиме змогу покращити свій імідж в Європейському союзі. Про це він заявив в інтерв’ю журналістам під час робочого візиту до Берліну. "Я переконаний, що в нас буде можливість покращити імідж України в Європі. Засобів для цього є дуже багато: для початку нам потрібно показати свою політичну передбачуваність", – наголосив Арсеній Яценюк.

На думку лідера "ФРОНТУ ЗМІН", для України дуже важливо налагодити добрі стосунки з країнами Європейського союзу в тому числі і з Німеччиною. "Для України дуже важливо отримати друзів у так званій старій Європі, яка дуже впливова з одного боку, а з іншого боку, може надати велику допомогу Україні у політичних та економічних аспектах", – додав лідер Ініціативи, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Арсеній Яценюк також зазначив, що Німеччина для України є стратегічним партнером – перш за все, в економічному розрізі, про що говорить рівень інвестицій. "Фактично, Німеччина є одним із найбільших інвесторів української економіки. Вона експортує неймовірну кількість товарів до України – на суму близько 5 млрд. доларів. Ми маємо негативне сальдо на користь Німеччини. Тому Німеччина зацікавлена в такому ринку, як Україна, але тепер було б бажано, щоб Україна була зацікавлена в такому ринку, як Німеччина", – сказав Арсеній Яценюк.

Перебуваючи у Берліні, лідер "ФРОНТУ ЗМІН" також провів низку зустрічей з впливовими політиками та представниками уряду Німеччини. Зокрема, відбулись перемовини з керівником Управління з питань зовнішньої політики, політики безпеки та розвитку Канцлера ФРН К.Хойсгеном та лідером опозиції в Бундестазі, головою ВДП Г.Вестервеллє.

Крім того, лідер "ФРОНТУ ЗМІН" виступив на засіданні круглого столу "Україна – від кризи до надійного партнерства".

На завершення візиту до Німеччини Арсеній Яценюк планує провести зустріч з екс-міністром закордонних справ ФРН Й.Фішером та з державним міністром МЗС Німеччини Г.Ерлером.

Обговорити на форумі