друкувати


Від свинячого грипу може померти 7 мільйонів чоловік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-28 03:21:20
До 1,5 мільярдів чоловік по всьому світу можуть постраждати від свинячого грипу у випадку, якщо спалах цього захворювання, що спочатку відбувся у Мексиці, переросте в пандемію.

На думку фахівців Всесвітньої організації, при пандемії вірус протягом 18-24 місяців буде поширюватися від міста до міста, зачіпаючи більше третини населення. Представники ВОЗ вважають, що до 1,5 мільярда людей звернуться за медичною допомогою, а близько 30 мільйонів чоловік будуть госпіталізовані.

В цілому до 7 мільйонів людей у світі можуть померти в разі пандемії свинячого грипу, вважають у ВОЗ. Спалах свинячого грипу в Мексиці, можливо, вже призвела до загибелі 152 чоловік. У більшості цих випадків точні причини смерті ще не встановлені.

Між тим, міністр охорони здоров'я країни Хосе Анхель Кордова, повідомив, що кількість захворювань свинячих грип у Мексиці, судячи з усього, поступово знижується: у суботу було зафіксовано шість випадків смерті людей, можливо, хворих на синячий грип. У неділю таких випадків було п'ять, а в понеділок - тільки три, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі