друкувати


В Україну не впустили книги про війну з Росією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-27 12:13:36
Скандальний твір про війну України з Росією, надрукований у РФ, не потрапив до України. "У мене є інформація від близьких до митниці людей, які бачили документ, в якому указувалися видання, заборонені до ввезення в Україну з Росії.

- Це моя "Війна 2010. Український фронт", книга ще одного донеччанина Григорія Савицького "Поле бою - Україна. Зламаний тризуб", книга луганчанина Гліба Боброва "Епоха мертвонароджених", книга донеччанина Бунтовського і колишнього одесита Калашникова "Незалежна Україна. Крах проекту", - сказав Березін.

Зі свого боку прес-секретар СБУ Марина Остапенко повідомила, що ніякої заборони немає.

"Наші співробітники сьогодні обов'язково поїдуть і куплять цю книгу. Потім передадуть на експертизу, яка з'ясує, чи закликають автори порушувати суверенітет України. Якщо відповідь буде позитивною, не виключаю, що буде порушена кримінальна справа", - говорить Остапенко.

Інформацію про заборону ввезення книг до України спростували і на митниці.

Коментуючи появу своєї скандальної книги, Березін завив, що Кремль йому "нічого не замовляв. Я, як корінний житель України і колишній офіцер, дуже стурбований процесами, які відбуваються в нашій країні, і втратою її обороноздатності. Своєю книгою я хотів в художній формі попередити про прийдешні небезпеки".

В той же час, журналістам вдалося відшукати на столичному ринку Петрівка книгу "Незалежна Україна. Крах проекту". Її продавали за 45 гривень.

Нагадаємо, на початку 2009 року в Росії були опубліковані і надійшли в продаж одразу декілька книг, які розповідають про крах "українського проекту" і неминучу війну між РФ і Україною, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі