друкувати


Вийшли дітки погратись — впали й треба лікуватись

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-27 10:10:50
Якщо йти будь-якою вулицею Івано-Франківська, то обов’язково можна побачити відкриті каналізаційні люки. А можна й не побачити. Тоді вже гірше. За нормальний стан вашого авто та безпеку життя і здоров’я ніхто не відповідає.

Але коли ще дорослі хоча б якось можуть собі з цією бідою порадити, то що можна казати про малечу. На вулиці Сорохтея біля дитячого майданчика є кілька відкритих каналізаційних дір. Деякі кимсь завбачливо присипані сміттям, а деякі приваблюють малечу полиском води.



Працівники міського управління житлово-комунального господарства, куди часто звертаються із запитанням, що робиться для припинення крадіжок кришок каналізаційних люків та дощеприймальних решіток, одразу кажуть що це не зовсім їхня справа. Рекомендують піти у КП "Водоекотехпром", яке безпосередньо цим займається.

Для працівників цього підприємства ця проблема є болючою. Щороку в місті викрадають сотні люків та решіток, унаслідок чого підприємство зазнає збитків. І хоча зараз чимало люків та решіток замінено на такі, що важко вкрасти, трапляються ще й старі, які й приваблюють зловмисників.

Дивною є й реакція самих мешканців будинків, що неподалік дитячої площадки. Їм, виявляється, немає до цього ніякого діла, бо у когось малих дітей немає, а ті, у кого є, кажуть, що слідкують за ними, коли ті граються на майданчику. Посидять по дві-три години. Чи стільки там треба. За цей час могли би й діри залатати. Бо якщо не їхня, то чиясь дитина таки може травмуватися.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі