друкувати


Українці не побачать Євробачення?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-24 03:44:13
Українські телеглядачі можуть пропустити пряму трансляцію міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2009". І справа тут зовсім не в конфлікті з російською стороною, просто у зв'язку з економічною кризою Національна телекомпанія України (НТКУ) відчуває гострі фінансові проблеми.

Мало того, що телекомпанія не в змозі надати посильну допомогу українській конкурсантці, так вона навіть може відмовитися від освітлення заходу з місця подій, повідомив на прес-конференції в четвер перший віце-президент НТКУ Роман Недзельський.

Крім того, за словами Недзельського, у зв'язку з тим, що в епоху кризи "не передбачено великого фінансування", під загрозою знаходиться також поїздка до Росії на "Євробачення" великої групи журналістів Першого національного каналу (телеканал знаходиться в управлінні НТКУ).

Учасниця від України - телеведуча та співачка Світлана Лобода виступить 14 травня в другому півфіналі конкурсу в Москві.

Як дівчина повідомила раніше, її команда відчуває певні фінансові складнощі в підготовці до пісенного конкурсу. Більш того, співачка зізналася, що для участі в "Євробаченні" їй навіть довелося закласти власну квартиру.

Нагадаємо, що 54-й конкурс пісні "Євробачення-2009" пройде в Москві з 12-16 травня завдяки перемозі росіянина Діми Білана минулого року. Цього разу представляти Росію буде українська співачка Анастасія Приходько з піснею "Мамо", написаною для неї Костянтином Меладзе, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі