друкувати


На ремонт українських доріг знадобиться 127 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-24 03:30:23
На капітальний ремонт 75% усіх автошляхів України треба 127 млрд дол, тоді як щорічно виділяється лише 1 млрд дол. Капітальний ремонт всієї мережі вітчизняних доріг, за нинішнього обсягу фінансування, затягнеться щонайменше на 127 років.

Про це заявив голова Державної служби автомобільних доріг України Вадим Гуржос.

За його словами, сьогодні на капітальний ремонт 1 кілометра дороги потрібно витратити 1 млн доларів.

Враховуючи, що 75% доріг потребують капітального ремонту, його загальна вартість складе близько 127,5 мільярдів доларів.

"Враховуючи те, що на рік для таких робіт виділяють приблизно 1 мільярд доларів, легко порахувати, що нам необхідно щонайменше 127 років на те, аби такими темпами відновити усю мережу", - додав він.

Зазначимо, що 26 березня Гуржос заявляв, що сезонні руйнування вітчизняних доріг будуть відремонтовані до літа.

На думку керівника "Укравтодору", вихід із ситуації можливий за рахунок збільшення джерел фінансування автомобільних доріг та залучення інвестицій через концесії, а також за рахунок ресурсів міжнародних фінансових організацій.

Нагадаємо, Світовий банк погодився надати кредит "Укравтодору" у розмірі 400 мільйонів доларів. За рахунок виділених коштів планується відремонтувати 120 км автомагістралі "Київ - Харків - Довжанський» (відрізок між Борисполем та Лубнами), а також підвищити безпеку руху всіма автодорогами України, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі