друкувати


"Судити Шахтар-Динамо повинен українець"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-23 05:06:51
Вадим Шевченко (на фото) розповів "Сегодня|Спорт", що ризикує з призначенням на цей матч арбітра Можаровского, але кликати іноземця не стане.

- Матч 1/2 Кубка України Шахтар-Динамо перенесено на 13 травня. Залишається в силі призначення Можаровского чи буде запрошений суддя-іноземець?

- Все тече, все змінюється. Поки що у комітету арбітрів немає підстав змінювати призначення. Чому поки що? Тому що до 13 числа, швидше за все, Можаровский буде судити інші матчі (його вже призначили на суботній поєдинок Дніпро-Арсенал. - Авт.). Якщо отримає негативну оцінку і потрапляє під дисциплінарні санкції ... Все можливо. Але якщо відсудить якісно, його призначення на Шахтар-Динамо залишиться в силі.

- Запрошувати іноземця не будете?

- Ні.

- Забороняють рекомендації УЄФА?

- УЄФА не забороняє, а рекомендує. Але залишити без уваги рекомендації УЄФА ми теж не можемо. Крім того, ФФУ не на прохання УЄФА, а сама вирішила вступити в конвенцію УЄФА щодо арбітражу. І коли до нас приїжджав куратор з цього питання, він сказав, що федерація має право сама вирішувати, але призначення на прохання клубів іноземного арбітра - пряме втручання клубу або ліги в діяльність комітету арбітрів, що вони не вітають.

- Шахтар наполягає, що відмова в запрошенні іноземного судді - порушення регламенту.

- Ми зобов'язані запросити арбітра Прем'єр або Еліт-групи УЄФА. Це 45 чоловік. УЄФА пише, що якщо ми для гри Шахтар-Динамо в Кубку України висмикуємо закордонних суддів, то вони вже не потрапляють в число тих, які будуть обслуговувати матчі наших команд у єврокубках.

- Але залишається 44 бригади...

- Так. Але це - їх судді. Вони просять їх не чіпати.

- До 13 травня Шахтар і Динамо вже відіграють півфінал Кубка УЄФА.

- Але хтось же з них пройде в фінал... От є прохання донецького Металурга у грі з Ворсклою залучити арбітра з-за кордону. Ми будемо запрошувати! Тому що зараз ці клуби не грають у Кубку УЄФА. Що стосується Можаровского, то так, то з його призначенням я ризикую, але вважаю, він в оптимальній формі і може обслуговувати цей матч.

Джерело: football.ua
Обговорити на форумі