друкувати


А.Яценюк вважає, що Україна має залишитися унітарною державою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-22 06:05:37
Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк переконаний, що Україна має залишитися унітарною державою. Про це він заявив під час презентації Волинського осередку "ФРОНТУ ЗМІН" у Луцьку. "Жодних розмов про федерацію. Має бути виключно унітарна, єдина, соборна держава. І ніяких дискусій", – сказав Арсеній Яценюк.

Крім того Арсеній Яценюк наголосив, що в майбутньому в Україні необхідно провести адміністративно-територіальну реформу. "Однак не так, як ми її проводили у 2005 році. Почали реформу, але не знали що реформуємо. Реформа повинна бути системною та торкатися усіх галузей: у т.ч. житлово-комунальних послуг, освіти, медицини тощо", – зазначив лідер "ФРОНТУ ЗМІН" , повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Під час свого виступу Арсеній Яценюк наголосив, що в країні практично кожна галузь вимагає реформування, однак для проведення таких змін необхідна злагоджена робота усіх гілок влади.

"Я бачу продуктивне співіснування між президентом, парламентом, урядом і судовою гілкою влади. У цій системі голова держави для мене постать, яка звертається до українців, парламенту з планом змін, який підтримується суспільством. Такий план кладеться на стіл голові уряду, а уряд, у свою чергу, його підтримує та виконує. А якщо уряд не підтримує президента та суспільство у змінах, президент повинен мати беззаперечне право відправити його у відставку", – наголосив лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Обговорити на форумі