друкувати


Євро-2012: Оподаткування процесу підготовки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-22 03:42:10
21 квітня 2009 року в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбулась прес-конференція заступника Голови ДПА України Сергія Лекаря на тему: "Система оподаткування у процесі підготовки до Євро-2012".

"Здобуття Україною права проведення фінальної частини турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу – це велика честь для нашої держави. Ми прагнемо забезпечити проведення цього заходу на високому рівні, оскільки це значною мірою вплине на міжнародний імідж та на економічну ситуацію в Україні," – зазначив Сергій Лекарь, повідомляє прес-служба ДПА України.

Державну податкову адміністрацію України у складі утвореного Кабінетом Міністрів Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу представляє Голова ДПА України Сергій Буряк. Заступник Голови ДПА України Сергій Лекарь входить до складу утвореної при Організаційному комітеті Міжвідомчої робочої групи, яка здійснює координацію дій органів виконавчої влади та контроль за станом підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, підготовку відповідних проектів рішень та рекомендації для Уряду.

З метою створення привабливих умов для залучення інвестицій в українську економіку Державна податкова адміністрація України внесла ряд пропозицій до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування у період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу".

Законопроектом пропонується внести зміни до Законів України "Про оподаткування прибутку підприємств" (йдеться про звільнення від оподаткування доходу (прибутку), отриманого УЄФА за результатами діяльності в Україні, зокрема, винагороди, що належать УЄФА у зв’язку з продажем маркетингових прав або медіа-прав), "Про податок на додану вартість" (мова – про запровадження тимчасової, на період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року, норми щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з імпорту товарів (капітальних активів), отриманих представництвом Організаційного комітету УЄФА в Україні), "Про податок з доходів фізичних осіб" (звільнення від оподаткування доходів призначених осіб, крім резидентів України, отриманих ними за виконані роботи чи надані послуги в Україні або за її межами у зв’язку з проведенням вказаного чемпіонату).

Крім того, Законом України "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" передбачено надання пільг зі сплати ввізного мита товарів (крім підакцизних), які у період з 1 січня 2008 року до 1 вересня 2012 року ввозяться на митну територію України для організації та проведення Євро-2012, та які не виробляються в Україні, або виробляються, але не відповідають технічним характеристикам світового рівня та вимогам міжнародних спортивних організацій.

"Державна податкова адміністрація України брала також участь у розгляді низки інших проектів нормативно-правових актів, що створюють привабливі умови для діяльності учасників з організації та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні", – зауважив заступник Голови ДПА України Сергій Лекарь.

Державна податкова адміністрація України відповідно до Закону "Про боротьбу з тероризмом" є органом, який у разі необхідності залучається до участі у здійсненні заходів, пов'язаних з попередженням, виявленням і припиненням терористичної діяльності.

Також відповідно до Порядку організації роботи із забезпечення громадського порядку та безпеки під час проведення футбольних матчів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, працівники податкової міліції можуть залучатися для забезпечення громадського порядку та безпеки під час футбольних матчів.

Обговорити на форумі