друкувати


Податкова Феміда захищає інтереси бюджету

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-21 05:06:01
776 справ за січень-березень ц.р. надійшло до судових інстанцій області за позовами органів ДПС до cуб’єктів господарської діяльності та ще 553 справи, де позивалися з податківцями платники податків. Всього на розгляді в судах у І кварталі поточного року перебувало 1329 справ.

За перші три місяці року судам вдалося розглянути 412 справ, з яких по 355 було прийнято рішення на користь органів ДПС в області. Від загальної кількості розглянутих справ це 86%, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

98 справ у поточному році про визнання підприємств-боржників банкрутами та заяв з майновими вимогами вирішено на користь податківців. Їх загальна сума 8 млн. 888 тис. грн., з них до бюджету уже надійшло 309 тис. грн.

Завдяки роботі податкових юристів з початку року до бюджету області надійшло 881 тис. грн. за рішеннями судів щодо справ про стягнення сум податкового боргу за рахунок активів підприємств-боржників. Загалом за справами даної категорії за січень-березень п.р. на користь держави прийнято 97 рішень.

Обговорити на форумі