друкувати


А в подарунок… затримано вбивцю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-17 11:28:46
У день свого професійного свята прикарпатські детективи затримали вбивцю, якого розшукували 7 років. Днями карному розшуку української міліції виповнилося 90 років.

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулися урочистості з нагоди славного ювілею підрозділу, без якого, власне, неможливо уявити структуру органів внутрішніх справ. Адже близько 80 відсотків злочинів загальнокримінальної спрямованості розкриваються безпосередньо або з активною участю співробітників саме цієї служби.

Що й казати, навіть під час святкування в МВС і отримання заслужених нагород за сумлінну роботу з розкриття злочинів троє прикарпатських детективів залишилися такими, якими вони є у звичайні будні. На кілька годин керівник управління карного розшуку УМВС України в Івано-Франківській області Ігор Баб’юк, його заступник Андрій Гошовський і помічник оперуповноваженого карного розшуку Валерій Дуфанець поїхали у Київську область, де затримали підозрюваного у вбивстві.

37-річного мешканця Полтавщини івано-франківські міліціонери розшукували з 2002 року, коли було з’ясовано його причетність до вбивства жителя Надвірнянського району Івано-Франківщини. Тіло загиблого виявили прикопаним на пустирищі. Тоді ж оперативники встановили, що підозрювана особа відразу після скоєння злочину виїхала за межі країни. Як тепер уже відомо, полтавець утік до Росії. Там вчинив "легший" злочин, був засуджений, відбував покарання у місцях позбавлення волі і таким чином сподівався уникнути кримінальної відповідальності за скоєне вбивство на Прикарпатті.

Утім, прикарпатські сищики виявилися наполегливими. В ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що чоловік повернувся в Україну. Саме в день карного розшуку оперативники отримали інформацію про те, що розшукуваний перебуває поблизу столиці. Як розповів начальник УКР підполковник міліції Ігор Баб’юк, рішення скористатися нагодою і затримати підозрюваного прийняли без вагань. За дві години в місті Бровари Київської області прикарпатські міліціонери успішно провели операцію з затримання підозрюваного і з почуттям виконаного обов’язку повернулися в МВС України.

Доречно зауважити, що під час відзначення 90-річчя карного розшуку четверо прикарпатських міліціонерів, зокрема, перший заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області Ігор Сав’юк, начальник УКР УМВС Ігор Баб’юк, заступник начальника Коломийського райвідділу міліції Дмитро Фенин і керівник сектору УКР УМВС в області Віктор Ляшевич за професіоналізм у роботі були нагороджені особливою відзнакою – іменною вогнепальною зброєю. Тим часом підозрюваного у вбивстві доправлено в ізолятор тимчасового тримання, а відтак розслідування кримінальної справи 7-річної давнини відтепер набуло конкретних обрисів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі