друкувати


Обдаровані діти Коломийщини: МАЛА Юля з великим майбутнім

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-16 01:52:36
Обдаровані діти – унікальні, вони мають складні характери, їм нелегко у цьому світі. Вони надзвичайно вразливі, тому потребують особливої уваги. Таких дітей, які виділяються з поміж своїх ровесників високим творчим потенціалом, інтелектуальною розкутістю, неординарним сприйняттям світу – небагато. А спілкуючись з ними, отримуєш величезне задоволення, бо переконуєшся, що дарма всі нарікають на юне покоління.

До таких неординарних особистостей можна віднести й ученицю дев’ятого класу Коршівської школи Коломийського району Юлію МАЛУ. Дівчинка народилась у інтелігентній родині: мама Леся Тарасівна – викладач математики й інформатики Коломийського медичного коледжу, батько Віталій Миколайович – економіст, бабуся Оксана Степанівна СЕМЕНЮК – головний лікар Коршівської амбулаторії. Дідусь Тарас Миколайович СЕМЕНЮК – колишній доцент кафедри фізіології Івано-Франківської медичної академії. Юля з дитинства відрізнялась високими розумовими здібностями. Прагнула знань, була лідером у всьому. До шостого класу дівчинка здобувала освіту в Чернівецькій школі №6, потім почала опановувати знання у Коршівській школі.

Для кожного злету в житті важливий перший успіх. Для Юлі це була перемога у другому етапі Всеукраїнських предметних олімпіад: 2006-2007 навчального року – перше місце з фізики, друге – з математики. 2007-2008 навчального року – друге місце з математики, третє – з фізики. Цього року Юля виборола перше місце з фізики і третє – з основ економіки (при тому, що цей предмет у школі викладають тільки в десятому класі!). Але для наполегливої учениці й це не стало перешкодою на шляху до ще більшого успіху – окрилена перемогами на обласних олімпіадах, вона почала інтенсивно готуватись до олімпіади Всеукраїнської, яка відбулась на березневих канікулах у Алушті. Фортуна любить наполегливих: Юля посіла абсолютне перше місце на завершальному, четвертому етапі Всеукраїнської олімпіади з основ економіки! Додому дівчинка повернулась із дипломом, цифровим фотоапаратом і масою незабутніх вражень. А команда Івано-Франківської області, у складі якої змагалась Юля, привезла загальнокомандне перше місце і кубок.

Юля – дуже цікава і цілеспрямована дівчинка. З нею говориш на рівних, вона знає собі ціну і за словом у кишеню не лізе. За такими дітьми – майбутнє нашої держави, бо вже зараз вона мріє про справжній прорив для українського народу, якісно вищий щабель у його моральному і економічному розвитку. І мені хочеться вірити у велике Юлине майбутнє. Бо дівчинка, яка живе за принципом: "Якщо ти думаєш про те, що програєш, - ти програєш. Якщо ти думаєш, що не зможеш – ти не зможеш" - має всі шанси на успіх.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі