друкувати


Криза не завада розвиткові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-15 01:38:23
Нині обласний центр Прикарпаття зберігає економічну стабільність у порівнянні із іншими регіонами держави, повідомив Коломия ВЕБ Портал начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик.

В місті не зосередженні потужні промислові об’єкти, немає важкої промисловості, тому криза не зажене Івано-Франківськ у глухий кут, переконаний чиновник. Міський бюджет завжди формувався із різних кошиків. Цьогорічний головний фінансовий документ міста скромніший, проте зважений – усі захищені статі фінансуватимуться незалежно від загальнодержавного стану.

За підсумками минулого року досягнуті високі темпи збільшення обсягів промислового виробництва. Передусім приріст показали підприємства харчової галузі, машинобудування та будівництво, також збільшилось виготовлення готових металевих виробів, целюлозно-паперове виробництво. Не вдалось наростити темпи у хімічній та нафтохімічній галузях, а також у легкій промисловості. Деякі підприємства наприкінці 2008 року знизили обсяги виробництва.

Міська вада Івано-Франківська постійно працює над пошуками нових інвесторів. На думку, Богдана Білика криза уповільнила темпи розвитку в Івано-Франківську, проте інтенсивний розвиток міста, що спостерігався за три останніх роки зможе втримати економіку обласного центру у час кризи.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі