друкувати


"Rzeczpospolita": Україна не збанкрутує

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-14 07:31:01
Україна не збанкрутує – ось під такою обнадійливою заявою газета "Rzeczpospolita" друкує розмову з головою Першого Українського Міжнародного банку Рафалом Ющаком.

Пан Ющак наголошує, що Україна переждиває кризу, але напевно це не є крах. За його словами, зовнішня заборгованість України – поки не надто велика, тому він не вірить у банкрутство держави, повідомляє Польське радіо.

Сценарії подій, на погляд Рафала Ющака, можуть бути різними. В основному непокоїть однак відсутність ширшої стратегії щодо виходу з кризи, та загальна тенденція легковажити ризик. Якщо буде позитивний імпульс у секторі металургії, сільського господарства та в харчовій промисловості – це може надати темп всій українській економіці – твердить Ющак. Однак, великою помилкою було припинення реформ у час, коли на це були відповідні кошти – говорить Ющак у розмові з журналістами газети "Rzeczpospolita".

Шеф Першого Українського Міжнародного банку переконує, що Україна надалі залишається дуже привабливим ринком.

Україна – це держава з перспективою, у якій живуть підприємливі, завбачливі люди – і їм просто не може не вдатися – стверджує Рафал Ющак.

Обговорити на форумі