друкувати


33 матерям Яремчанщини присвоєно почесне звання "Мати – героїня"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-14 01:13:54
6 квітня 2009 року Президент України Віктор Ющенко за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку своїм указом присвоїв почесне звання "Мати-героїня" 282-ом багатодітним матерям Прикарпаття, тридцять три з яких мешканки Яреманщини.

"Рекордсменкою"-"матір'ю-героїнею" стала жителька с.Яблуниця ПІДЛАТЮК Ганна Василівна, яка народила та виховала п'ятнадцятеро дітей, повідомляє Яремче.org.

Як повідомила начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту Яремчанського міськвиконкому Наталія Грицанюк, в Яремчанському регіоні проживає понад 400 багатодітних сімей, в яких є троє і більше дітей. На присвоєння почесного звання претендує понад 200 сімей. Відділом спільно з сільськими та селищною радами систематично здійснюється робота щодо підготовки нагородних матеріалів для присвоєння багатодітним матерям почесного звання мати "Мати-героїня". Особливо варто відмітити роботу Яблуницької сільської ради.

Місцева влада надає багатодітним сім’ям соціальну допомогу: виділяє грошові винагороди до Дня матері, надає продовольчі пакети до Великодніх свят , закуповує подарунки для дітей до свята Миколая. В 2008 році сім’ям було виділено борошно та цибулю, а також взуття та товари домашнього вжитку.

Як вже повідомляв наш сайт, в 2008 році багатодітна сім'я Ганни Годованець, яка виховує 11 дітей, одержала ключі від нового двоповерхового будинку.

Обговорити на форумі