друкувати


Якщо ви не хочете, щоб вас обікрали

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-14 12:19:06
Ні, криза таки впливає на психіку, правда, дуже індивідуально. Хтось починає шукати вихід зі скрутного становища і відкриває у собі несподівані можливості для успіху. А комусь зовсім перемикає, і від злості на увесь світ людина стає здатною на крайнощі.

Інакше чим можна пояснити таке різке збільшення числа крадіжок останнім часом? Посудіть самі, факти свідчать самі за себе: якщо торік у першому кварталі було вчинено 13 квартирних крадіжок, то за аналогічний період цього року їх уже скоєно на п’ять більше. Початок квітня теж ознаменувався двома серйозними проникненнями до помешкань коломиян, у результаті чого звідти було викрадено гроші та ювелірні вироби. Народ у паніці. Що робити, якщо навіть броньовані вхідні двері не захищають від зловмисників?

Ось що радить тим, хто хоче подбати про свою безпеку і про безпеку власних помешкань інспектор по роботі з населенням і громадськими формуваннями МВ УМВС старший лейтенант Роксана БАРАНСЬКА:

- Наближаються Великодні свята, багато хто поїде до родичів, залишить свої оселі порожніми. Цей період завжди небезпечний, бо, як свідчить статистика, декому сверблять руки залізти у чуже помешкання й скористатись відсутністю господарів у власних злочинних інтересах. Найкраще би було довірити охорону квартири чи будинку Державній службі охорони при УМВС. Це не є аж таким дорогим задоволенням, якою може обернутись зайва байдужість: від 90 гривень на місяць за квартиру і 120-150 за будинок позбавлять вас клопотів і хвилювань за безпеку житла. Крім цього, варто подбати хоча б про технічне укріплення вхідних дверей, а при від’їзді навіть на короткий термін попросіть сусідів припильнувати вашу оселю. В будь-якому випадку, не варто зволікати: якщо ви помітили підозрілу особу біля своїх дверей чи вас насторожила поведінка незнайомця у під’їзді чи на вулиці, негайно телефонуйте на 02 або з мобільного на 102. Не забувайте, що під час великих свят хтось святкує, а хтось пильнує, як ті свята попсувати. Тож будьте розважливі, береженого і Бог береже.

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі