друкувати


Макіяж корисний для немолодих жінок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-13 01:38:18
Щоденний макіяж корисний для здоров'я. Як з'ясували французькі вчені, регулярне використання косметики виконує функцію комплексу вправ для поліпшення координації рухів і концентрації уваги, що особливо важливо для немолодих жінок.

Згідно з результатами дослідження жінок у віці 65-85 років, представленого на Всесвітньому конгресі геронтології в Парижі, ті жінки, які наносили макіяж щодня, відрізнялися кращою координацією рухів, легше зберігали рівновагу і рідше падали. А тим пані, які користувалися косметикою лише зрідка, зберігати рівновагу вдавалося складніше, повідомляє Освітній портал.

Французькі вчені відзначають важливість "косметичної гімнастики" для немолодих жінок, для яких випадкове падіння може призвести до травм, що становлять небезпеку для життя. Так, перелом шийки стегна у людей старше 65 років в 20% випадків призводить до смерті протягом року.

У дослідженні вчених з університету Святого Етьєна у Франції взяли участь 100 жінок у віці від 65 до 85 років. Спочатку планувалося вивчити вплив макіяжа на самооцінку жінок

Обговорити на форумі