друкувати


Користь зеленого чаю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-10 02:45:00
Вчені Каролінского інституту в Стокгольмі виявили в зеленому чаї ще один дуже корисний компонент, який перешкоджає росту кровоносних судин в пухлинах і блокує процес їх розвитку.

Це дозволяє говорити про те, що зелений чай корисний при всіх хворобах, пов'язаних з ангіогенезом, тобто з утворенням нових кровоносних судин. Наприклад, за допомогою зеленого чаю можна лікувати прогресуючу сліпоту у діабетиків. Між тим, коли ангіогенез необхідний, наприклад, коли затягуються рани або під час вагітності, багато зеленого чаю пити не варто.

Численні дослідження на тваринах підтверджують і те, що екстракти зеленого чаю можуть ефективно захищати від радіаційно і хімічно викликаних новоутворень, помітно придушувати мутагенність багатьох класів хімічних канцерогенних речовин. Це означає, що десь в складному хімічному складі зеленого чаю може критися розгадка ліків від раку. У всякому випадку вчені з медичної школи Бостонського університету в експериментах на щурах довели, що пухлини у тварин, яких поїли зеленим чаєм, не тільки розвивалися пізніше, але були менш злоякісними. Відзначено також зменшення розмірів наявних пухлин. Автори цього дослідження пов'язують протипухлинну дію чаю з ти, що в ньому є сильні антиоксидантами - поліфеноли. Вони перешкоджають дії канцерогенів навколишнього середовища та значно зменшують ризик раку грудей, шлунка, легенів, товстої кишки.

Джерело: TV.ukr.net
Обговорити на форумі