друкувати


Вчені розвінчали міф про шкоду пива

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-09 02:43:26
Вважається, що любителі пива у результаті обзаводяться животом пристойних розмірів. Зв'язок між збільшенням ваги і споживанням пива здавався безперечним. Проте вчені зі штату Індіана (США) засумнівалися в цьому і спробували розвінчати міф.

За наслідками їх дослідження, щоденне помірне споживання пива не призводить до збільшення ваги. Мало того, виявляється, що, замінивши в своєму раціоні вуглеводи на алкоголь, можна навіть схуднути. Автори вважають, що любителі пива не відрізняються витонченістю через закуски: піца, хот-доги, горішки, чіпси. Крім того, вживання пива запобігає утворення ниркового каміння, але конкретний механізм поки що невідомий, повідомляє Освітній портал.

І ще, якщо вживати пиво помірно, то воно зовсім не шкідливе, в ньому високий вміст вітамінів В1, В2, PP. Пиво - єдиний алкогольний напій, що містить хмільну гіркоту, яка стимулює виділення шлункового соку, жовчі та пригнічує небажані ефекти алкоголю. Екстрактні речовини хмелю мають заспокійливу, болезаспокійливу і навіть дезинфікуючу дію. Як показали дослідження чеських і німецьких лікарів, помірне споживання пива (близько 500 мл на день) знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також впливає на відновлення слизистої оболонки при таких захворюваннях шлунку, як гастрит і виразкова хвороба.

Австрійські лікарі вважають, що прохолодне пиво, особливо в спеку, не тільки приємне, але й корисне. На їх думку, за допомогою пива можна запобігти інфаркту і крововиливу в мозок. Але ті ж лікарі відзначають, що у вживанні пива повинна бути міра. Варто переступити якусь межу, як наступає зворотний процес: руйнування внутрішніх органів, особливо серця і печінки. За 10 років досліджень вченим з університету Нового Південного Уельсу, встановлено, що чоловіки і жінки, які випивають 1-2 стакани пива на день, живуть довше, ніж ті, хто його не п'ють. Також пиво зменшує згортання крові і знижує рівень холестерину.

Обговорити на форумі