друкувати


Прикарпаття очікує туристичний бум

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-08 02:00:26
Івано-Франківщина цього річ чекає значний наплив туристів. У зв’язку із коливанням курсу іноземної валюти, українці відмовляються відпочивати закордоном. Більшість відпочивальників для себе обере Крим та Карпати.

"Аналіз свідчить, що люди стали менше їздити відпочивати закордон, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу начальник управління туризму Івано-Франківської ОДА Наталя Гасюк. - Якщо раніше турист обирав гірськолижний відпочинок в Альпах (Австрія), то тепер багато переорієнтувались і поїхали на Івано-Франківщину".

Туроператори говорять, що тенденція зрозуміла – через світову фінансову кризу, зросте попит на туристичні атракції в межах країни. У розвиткові внутрішнього туризму Наталя Гасюк вбачає тільки позитив, адже це додаткові кошти у державну скарбницю. Вона запевняє, що Прикарпаття готове до напливу туристів.

В обласному управлінні туризму задумались над розвитком нових екскурсійних програм та турів вихідного дня. "Наприклад, у Коломиї наприкінці квітня відбудеться фестиваль писанки, - продовжує Гасюк. - Кілька днів тому ми мали зустріч у заповіднику "Давній Галич", говоримо про можливість використання музею під відкритим небом у Крилосі. Можна проводити дійства етнографічного плану. Є також пропозиція у середині червня провести у Крилосі свято ремесел. Хочемо запровадити постійні сплави по Дністру".

Вигідно відпочити в Україні буде і іноземцю, адже тут він зможе значно заощадити на відпустці. Головне, щоб садиби на Івано-Франківщині різко не підняли вартість своїх послуг та зберігали відповідний сервіс.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі