друкувати


Безробітні зможуть попрацювати на Херсонщині

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-07 03:35:36
На Херсонщині за місяць стартує сезон польових робіт. Влада Херсонської області готова прийняти на сезонні польові роботи як місцевих, так і західноукраїнських безробітних. Людям пропонують жити в наметах і отримувати мінімальну, але гарантовану зарплатню – 600 гривень на місяць.

Можливість працевлаштуватися з’явиться вже за місяць. «Ми зможемо через центри зайнятості додатково залучити 700-800 людей. Ближче до червня-липня близько 4 тисяч громадян забезпечуватимуть роботою і реальною заробітною платою», – розповів губернатор Херсонської області Бориса Сіленков.

За його словами, до нього вже телефонують колеги із західноукраїнських областей з проханням знайти вакансії для їхніх мешканців. Там рівень безробіття з кожним місяцем підвищується. А на півдні, підкреслив чиновник, саме за рахунок аграрного сектора можна створити додаткові робочі місця, за які люди будуть дуже вдячні.

Цього року на Херсонщині планують зібрати 2 мільйони тонн зернових. Такого результату хочуть досягти завдяки використанню новітніх технологій та збільшенню посівних площ.

За інформацією Генпрокуратури, станом на середину березня в Україні два мільйони безробітних. Згідно з урядовими даними, на одну вакансію зараз претендують від 10 до 70 людей.

Експерти прогнозують, що рівень безробіття, спричиненого світовою економічною кризою, зростатиме. Воно ще не досягло максимального рівня і його пік припаде на наступні два місяці, повідомляє Волинські новини.

Обговорити на форумі