друкувати


Найкраще м'ясо – риба

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-07 02:42:25
Минулого року Івано-франківськрибоохорона провів експеримент – надав на час нересту найкращі ділянки Дністра для вудкової риболовлі. Це не лише не зашкодило природному нересту, але й позитивно вплинуло на нього і на охорону від несанкціонованих рибалок, любителів легкої наживи.

Про цогорічний режим аматорського рибальства розповідає державний інспектор з рибоохорони Микола ЛАСІЙЧУК.

- Чи можна ловити рибу під час нересту на каналі Бурштинського водосховища?

- На Дністрі з усіма притоками та створеними водосховищами(до яких відноситься і Бурштинське) вилов риби заборонений з 1 квітня до 10 червня. На Пруті з усіма притоками – з 1 квітня до 20 травня. У придаткових водах та незакріплених ставках – з 1 квітня до 30 червня.

- Як впливають безсистемні водні роботи або вибирання гравію на процес нересту?

- Звісно, це приносить чималу шкоду. Риба під час нересту підходить на мілину, втрачає пильність і стає легкою здобиччю для "екранників" та "сіткарів".

- Може, порадите найкращі для вилову риби водні ділянки?

- На Дністрі – від мосту біля села Сівка-Войнилівська до мосту біля села Нижнів. На Пруті – в межах Снятина, Коломиї та на ділянці від Коломиї до мосту в селі Корнич. На річках Бистриця Надвірнянська і Солотвинська – у межах Івано-Франківська (до їх злиття) та на Івано-Франківському міському озері. Тут дозволено ловити рибу під час нересту однією вудкою, спорядженою одним гачком та спінінгом з блешнею, у світлу пору доби, лише з берега, з дотриманням норм вилову – три кілограми цінних видів риби.

- Яке покарання чекає на порушників?

- За одну марену треба буде сплатити 102 грн. За сома – 85 грн., а за судака, сазана, щуку, форель – по 51 грн. за кожну особину. Одним з порушень Правил рибальства є вилов молоді риб, яка не досягла дозволених для вилову розмірів. Будь-яку інформацію для рибалок можна отримати за телефонами 78-81-58, 58-11-77.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі