друкувати


Київ: Вдруге відбувся Всеукраїнський "Ярмарок талантів"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-07 02:15:44
2 квітня 2009 року в приміщенні Міжнародного інститут менеджменту в Києві вже вдруге відбувся Всеукраїнський "Ярмарок талантів". В ньому взяли участь 65 молодих людей з лідерським та міжнародним досвідом з 15 міст України, а також представники провідних компаній, таких як Unilever, Procter and Gamble, Сандора, МІМ-Київ, Hoshva PR, SUN InBev, Deloitte, TalentKapital.

Особливість заходу полягала у складі його учасників та форматі проведення. Поєднання інноваційного підходу з перевіреними на практиці інструментами надали компаніям можливість комплексно оцінити учасників та залучити їх в свою діяльність під час "Ярмарку талантів". Інструментами для такої оцінки стали інтерактивні презентації компаній, робочі групи за інтересами, тематичні перерви.

Для більш повного знайомства з внутрішньою культурою та кар’єрними можливостями компаній відбувались презентації компаній. Традиційні стенди перетворились в креативні презентації, під час яких співробітники відповідали на запитання, робили тім-білдинги, демонстрували елементи корпоративної культури.

Паралельно з презентаціями компаній відбувались робочі групи у сфері маркетингу та PR, фінансів, продажів та HR. Діяльність груп була побудована на відкритому діалозі учасників, де представники компаній змогли безпосередньо оцінити лідерські якості, енергійність, цілеспрямованість, здібності учасників.

На думку Наталії Горзов, менеджера з підбору персоналу P&G, що проводила робочу групу з продажів: "Ярмарок талантів" - це можливість зустрітися з талановитим поколінням України, що бере ініціативу в свої руки, готове розвивати себе, змінювати ситуацію в країні та світі".

В перервах між презентаціями та робочими групами учасники особисто спілкувались з представниками компаній та між собою. Оксана Гошва, директор агенції Hoshva PR впевнена, що: "…живе та невимушене спілкування представників бізнесу та перспективної молоді життєво необхідне. Завдяки подібним ініціативам студенти зможуть зробити більш свідомий вибір та грамотно розпочати свою кар’єру".

Славік Чарковський, студент Львівського національного університету імені І.Франка (ЛНУ) ділиться своїми враженнями: "Даний захід дуже корисний для студентів, особливо якщо бути активним, ініціативним, ставити питання, спілкуватись з представникам компаній. Під час "Ярмарку талантів" я отримав набагато більше, ніж від звичайного ярмарку вакансій".

Вже вдруге організатором "Ярмарку талантів" виступає представництво міжнародної організації AIESEC в Україні, яке вже 15 років сприяє розвитку лідерських якостей української молоді.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі