друкувати


Реклама в Інтернет і світова криза

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-03 05:12:34
Інтернет бізнес вже давно користується популярністю в європейських країнах та Америці, однак, в нас до нього все ще ставляться з недовірою. Постійно очікують будь-то обману або ж просто побоюються придбати кота в мішку.

А даремно, ті, хто вже зважився хоча б один раз купити що-небудь через Інтернет магазини, або ж знайти потрібну річ чи послугу через Інтернет, частіше за все приємно здивовані простотою і безпекою цих угод. На це є кілька простих і зрозумілих причин.

Для початку, роблячи замовлення через глобальну мережу або намагаючись підібрати якусь фірму, яка надає послугу, наприклад рекламне агентство в Одесі, чи мобільний телефон, ви отримуєте не тільки короткий список послуг, найменування і телефон, як скажімо у звичайних газетах або телерекламі, але і безліч інших потрібних даних. Наприклад, можна ознайомитися з прикладами вже завершених проектів в розділі портфоліо, з історією компанії, крім того якщо ви шукаєте товар чи якусь річ, і з детальним описом характеристик, фото, а так само з коментарями тих, хто недавно придбав цей товар, і користується ним. Як правило, такий відгук, частіше всього більше об'єктивний, ніж той, який може вам придумати консультант магазину.

В Інтернет магазині оплата здійснюється по доставці товарів, і протягом пари тижнів у вас є повне право повернути його з повним поверненням грошей, якщо товар вам чимось не підійшов чи просто не припав до душі. Тому нема чого боятися, що вас в чомусь обдурять.

Втім ми трохи відійшли в бік, а хотілося б поговорити про те, що в наш час, коли Інтернет-ринок тільки почав інтенсивно розвиватися, деякі, в основному дрібні компанії, почали зменшувати бюджет, виділений на рекламу, обгрунтовуючи це тим, що зараз світова криза, і кількість покупців зменшилася, а разом з ними зменшилися і доходи. Причому це торкнулося не тільки Інтернет реклами, а й так званої оффлайн реклами, той самий друк флаєрів, візиток, друк логотипів компанії на сувенірах, ну і інші варіанти поліграфії, а ще і різноманітної зовнішньої реклами (бігборди, вивіски, плакати і так далі ) хоч вони і спрямовані на збільшення кількості нових замовників.

Ну а зараз давайте подумаємо, а як же так виходить? Де логіка? Обгрунтовуючи тим, що клієнтів і так стає менше, ми відмовляємося від залучення нових? Ну а звідки ж тоді вийде прибуток? Не заперечую, що світова криза все-таки зробила свій вплив, і багато людей намагаються знизити власні витрати, однак у будь-якому випадку будуть ті, хто, щось хоче знайти і бажав би придбати. Відповідно до цього, мені здається, що відмовлятися від реклами повністю, це величезна помилка, яка лише ускладнює ситуацію. Просто слід пошукати більш оптимальну і недорогу рекламу.

Ну а тут то й прийде на допомогу глобальна мережа, тому що, це без сумніву, один з найбільш дешевих і одночасно дієвих методів пошуку нових відвідувачів. Є безліч рекламних агентств повного циклу, веб - студій, які займаються комплексною рекламою в Україні та за кордоном. Вони зможуть на ваш вибір запропонувати як пошукове просування, для того щоб клієнт самостійно зміг вас знайти по тому чи іншому запиту в пошуковій системі, так і розміщення рекламних оголошень, по безлічі тематичних сайтів, де його помітять сотні можливих відвідувачів. І я навіть мовчу про розробку і створення інтернет-порталу, цим на сьогоднішній день займається безліч людей, навіть студенти, але не приваблює низькими цінами, а пошукати компроміс поміж ціною і якістю і довірити цю справу фахівцям.

Як каже практика, краще звернутися в рекламне агентство з повним спектром послуг, тому що, замовивши комплексну рекламу, наприклад створення сайту, розкручування інтернет-порталу та розробка унікального логотипу, фірмового стилю фірми, друк флаєрів з наступним їх розповсюдженням або розміщення зовнішньої реклами, ви можете чекати або навіть вимагати істотну знижку, а це немало важливо в умовах кризи.

Ну ось, в загальному і все. Далі вибір за вами, або скаржитися на світову кризу далі й дивитися як ваша компанія повільно зів'яне і прагне до банкрутства, адже ніхто не знає коли ж світова криза закінчиться, або ж вибрати собі в партнери яке або рекламне агентство, і вже незабаром почати знову радіти збільшенню доходів , повідомляє Internetua .

Обговорити на форумі