друкувати


Від кризи сховатися в уніформу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-03 03:36:46
Нестабільна фінансова ситуація спричинила подвоєння кількості бажаючих, у порівнянні з минулим роком, служити за контрактом у Збройних силах України.

Чимало прикарпатських юнаків та вже й поважних чоловіків виявляють бажання стати контрактниками. Основна мотивація - хоча невелика, проте стабільна зарплата. Тепер роботу знайти годі, а тут ще й безкоштовне лікування та хоча б якесь житло. Окремі кажуть про патріотизм. Нині платня контрактника першого року служби складає трохи більше 800 гривень. Після проходження спеціальної підготовки в навчальній частині кошти збільшуються. Так само як і після кожного року служби.

Наразі вимоги до майбутніх солдатів стали суворішими. Це й ретельний професійно-психологічний відбір, медична комісія, наявність відповідної освіти. Важлива також характеристика з жеку, сільської ради чи навчального закладу.

Більшість тих, хто сьогодні зголошується до військкоматів, хотіли би служити вдома. Чимало подалося би й на Морфлот. У моряків зарплата більша і соціальне забезпечення краще.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі