друкувати


І.Вакарчук: Вища школа переходить в режим максимальної економії витрат

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-03 11:03:18
Сьогодні одним з ключових питань стало функціонування вищої школи в умовах фінансової та економічної кризи - про це йшлося на підсумковій колегії МОН "Мета реформ у вищій школі - якість і доступність освіти" 2 квітня 2009 р.

"Фінансово-господарська діяльність вищих навчальних закладів має бути переведена на режим максимальної економії, режим зменшення тих витрат, які не мають впливу на якість освітніх послуг", - наголосив у промові Міністр освіти і науки Іван Вакарчук. Він переконаний, що українська вища школа збереже позитивну тенденцію розвитку та гідно відповість на сучасні суспільні та економічні виклики, повідомляє Освітній портал.

На засіданні колегії відзначили, що міністерство у 2008 році в умовах економічної нестабільності повністю виплатило заробітну плату та стипендії, виділило кошти на оздоровлення студентів і викладачів, поліпшення умов проживання, дозвілля студентів. Аналогічно і в 2009 році - щомісяця МОН вчасно фінансує всі передбачені бюджетом видатки на освіту.

У 2008 році на розвиток закладів та установ освіти і науки системи Міністерства освіти і науки було передбачено понад 11 млрд грн., що на 33,3% більше, ніж 2007 року. На 2009 рік ця сума становить майже 13 млрд грн., у тому числі на вищу освіту - майже 7 млрд грн. Міністр висловив сподівання, що всі ці кошти надійдуть, а інфляція їх не знецінить.

Обговорити на форумі