друкувати


"Станіславські пацьорки" підкорили Алушту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-02 01:11:23
В час кризи, коли дорослі й учені мужі ламають голови, як підняти економіку держави юні івано-франківці здобувають перемоги на всеукраїнських економічних олімпіадах та конкурсах, дивуючи поважних викладачів та економістів своєю ерудицією та нестандартним економічним мисленням.

Днями команда прикарпатських школярів "Станіславські пацьорки" привезла призові місця із олімпіади та Всеукраїнського економічного турніру. "Особливо хочеться відзначити наймолодшу учасницю, ученицю дев’ятого класу Коршівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Коломийського району Юлію Малу, яка здобула абсолютну першість у різних видах робіт та виконанні завдань - розповідає Світлана Подолюк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. - Неабиякі економічні здібності у дівчинки помітила її вчитель Наталія Венгринюк. До речі, Юлія навіть не вивчає ще основи економіки. Мабуть спрацювали гени, адже у дівчинки мама –математик, а батько - економіст".

Окрім коломиянки економічні вершини підкорювали десятикласник івано-франківської школи №22 Михайло Сенів, учень калуської гімназії Юрій Олевич. Хлопці зайняли третє місце. Друге місце по Україні вибороли 11-класник зі старих Кривотул Тисменицького району Михайло Зборовський і його ровесниця Ольга Гладун як із гімназії №1 міста Івано-Франківська. Двоє останніх учасників уже не перший рік захищають область на державному рівні. Серед команди-переможці всеукраїнської Інтернет олімпіади з основ економіки.

"Із переможцями постійно займався головний спеціаліст міського управління освіти і науки Петро Ласійчук. Завдяки його терпінню та знанням ми вибороли призові місця, - мовить пані Подолюк. - Задання на конкурсі були дуже складні. Вони включали питання із світової мікро та макроекономіки. Проте у юних економістів з Прикарпаття був бійцівський характер та національний колорит. Ми виступали у вишиванках, розповідали про Прикарпаття. Це неабияк приємно здивувало представників Східної Південної та Центральної України".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі