друкувати


Деякі "антикризові" законопроекти – спроба перекласти помилки уряду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-01 01:44:08
"Так званий урядовий антикризовий пакет – це приклад улюбленої схеми Тимошенко, коли інтереси країни щедро розбавляють інтересами бізнес-середовища БЮТ. Крім того, окремі законопроекти є спробою банально перекласти власні помилки на плечі більше 2 мільйонів дрібних підприємців", - так прокоментував народний депутат України, лідер Єдиного Центру І.Кріль розгляд на засіданні ВР урядових антикризових законопроектів.

Політик наголосив, що депутати від Єдиного Центру підтримали 2 законопроекти, які, хоча б частково, можна вважати антикризовими. "Решта законопроектів – або не мають відношення до кризи, або є відверто лобістськими. Ми ніколи не підтримували такі сумнівні законодавчі ініціативи і не збираємося цього робити", - наголосив І.Кріль.

Народний депутат заявив, що найбільше запитань виникає до урядового законопроекту щодо змін до бюджету. "Для чого навантажувати Аграрний фонд додатковими правами - дозволяти фонду у виключних випадках закуповувати та продавати дизпаливо і мінеральні добрива? Це продовження минулорічної сумної практики "ручного керування" у сільському господарстві, коли за високого врожаю селяни отримали не прибутки, а лише збитки", - наголосив І.Кріль.

"Інше питання - які прізвища стоять за формулюванням "виключні випадки"? Губський, Веревський, Кириленко, Портнов? Поява таких термінів у законопроекті – 100% ознака лобізму урядом свого партійного бізнесу", - переконаний лідер Єдиного Центру.

"Те, що такі законопроекти потрапили до пакету, ще раз підтверджує, що парламент став заручником непрофесійності уряду. Коаліція існує лише на папері. Якщо не голосують "червоні друзі" Тимошенко – комуністи, то більшості немає. Тому Тимошенко потрібно зосереджуватися більше не на піарі своїх ініціатив, а на їх якості. Уряду потрібно перестати кожного тижня бігати до Верховної ради з черговим пакетиком так званих антикризових законопроектів, а нарешті представити парламенту цілісний план виходу країни з економічної кризи. А якщо не можуть, нехай про це відверто скажуть, а не продовжують обманювати людей", - наголосив І.Кріль.

Обговорити на форумі