друкувати


На екзамен з фізкультури вирушай!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-31 03:27:21
Цьогоріч українські школярі матимуть можливість складати іспити з фізкультури на Державну атестацію. Про це Коломия ВЕБ Портал повідомив Андрій Шпільчак, методист лабораторії дисциплін естетичного циклу та фізичної культури обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Екзамен складатиметься із чотирьох запитань, з яких одне теоретичне, що стосуватиметься гігієни та здорового способу життя, два - виконання контрольних нормативів та одне — показ техніки виконання тієї чи іншої вправи, вивчення якої було передбачено шкільною програмою.

"На сьогодні питання фізкультури в школі доволі актуальне і проблемне. Особливо після кількох нещасних випадків, що мали місце минулого року, - мовить пан Шпільчак. - Відповідним наказом Міністерства освіти і науки Україно зараз заборонено виконувати під час уроки вправи на швидкість та витривалість. Також відмінено всі тести з фізкультури, які дублюють виконання нормативів. Більше уваги на уроках звертається на розвантажувальні вправи".

З першого вересня школярі матимуть нову програму з фізичної культури, з урахуванням навантаження на основну, спеціальну та медичну групи. До речі, великою проблемою для вчителів є відсутність належного медичного огляду учнів. На жаль, навіть батьки часто не знають про стан здоров’я своєї дитини, особливо коли йдеться про приховані форми серцево-судинних захворювань. Тому у наступному навчальному році медогляду дітей приділятиметься особлива увага.

Проблемним залишається і стан спортивних залів у навчальних закладах Івано-Франківщини. Результати нещодавньої перевірки стану спортзалів по районах невтішні. В деяких закладах спортивні зали для учнівських занять відсутні взагалі. Отож учні займаються спортом у підвальних приміщеннях, які спеціально обладнанні власними силами.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі