друкувати


Псевдопотерпілу розвінчали у брехні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-30 11:12:30
Днями до одного з кафе, розташованих у передмісті Івано-Франківська, виїхали десятки працівників міліції, в тому числі експерти-криміналісти та кінолог з пошуковою собакою. Таким було реагування на спрацювання тривожної сигналізації.

У закладі застали 22-річну дівчину, бармена кафе. За її словами, незадовго до цього сюди зайшов невідомець зі зброєю і заволодів трьома тисячами гривень. У таких випадках на місці кримінальної події правоохоронці до дрібниць з’ясовують обставини вчинення злочину, ретельно оглядають місце події, відтак починають відпрацьовувати певні версії. У даному разі оперативники діяли, як зазвичай, проте під час опитування дівчини виникли деякі сумніви у її щирості.

Надалі ці сумніви переросли у підозри: переповідаючи про те, що насправді вона пережила, дівчина щоразу змінювала пояснення. Скидалося на те, що вона свідомо уводить в оману, вигадуючи те, чого насправді не було. Зрештою, як з’ясувалося, не було, власне, злочину.

Працівники міліції уважно переглянули відеозапис камери спостереження, який розвінчав барменшу. У той період, протягом якого начебто було скоєно напад, відеокамера працювала, що називається, на слух, але наосліп. Завбачлива дівчина таким чином намагалася «списати» власну халатність, через що в касі кафе виникла недостача майже 2000 гривень, на якогось нападника.

Відтак цілком ймовірно, що мешканку Надвірянського району притягуватимуть до кримінальної відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. Людей, які припускаються до подібних "фантазій", попереджуємо про те, що за такі дії передбачено покарання, пов’язане з позбавленням волі на термін до двох років.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі