друкувати


Підняття імпортного ввізного мита не впливає на захист внутрішнього ринку України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-28 12:41:42
"Підняття імпортного ввізного мита жодним чином не впливає на захист внутрішнього ринку України", – зазначив під час телемосту Київ–Кіровоград лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що такі законопроекти призводять лише до одного – до тінізації ринку і збільшення корупції на митниці. "Якщо раніше це був "сірий" імпорт, то тепер це буде "чорний" імпорт. Будуть тягати все, як тягали там у 90 роки і під виглядом одного товару завозити інший", – вважає лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Арсеній Яценюк зауважив, що для українського уряду є характерним вносити законопроект, за який голосують урядові фракції, а потім розповідати про те, що цей законопроект непотрібний. "Прикладів таких законопроектів, нажаль, можна навести десятки", – підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що підтвердженням його слів є скасування 13-ти відсоткового мита на певні категорії товарів. "Це класичний лобізм тих людей, що присутні у парламенті, і тих груп, що зараз практично тримають політичні партії і є "акціонерами" тих політичних партій", – заявив Арсеній Яценюк.

Обговорити на форумі