друкувати


Об’єднавчий процес в українській політиці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-26 04:33:49
Єдиний Центр святкує свою першу річницю. 27 березня 2008 року відбувся з’їзд Єдиного Центру, на якому було обрано Політичну раду, Президію та Голову партії. Очолив Єдиний Центр народний депутат України Ігор Кріль.

Нині в Єдиного Центру найбільш потужна і найбільш дисциплінована партійна команда. Лави Єдиного Центру нараховують понад 67 тисяч членів партії, 2/3 з яких не перебували раніше в жодній партії.

Реальний показник довіри до нашої політичної сили – результати Єдиного Центру на дочасних виборах до Тернопільської обласної ради та виборах голів міських сільських та селищних рад 15 березня 2009 р. Єдиний Центр отримав перемогу на 15 з 85 місцевих виборів. На виборах до Тернопільської облради за Єдиний Центр віддали свої голоси більше 14% виборців.

Такий результат Єдиний Центр зміг отримати через непохитність своїх принципів та запровадження конкретних програм покращення політичного на соціально-економічного життя держави. "За рік, що минув, ми на жодний сантиметр не відхилилися від тих принципів, про які заявляли на момент свого становлення: ми не вступали у протиприродні союзи в парламенті; не намагалися підігрувати ні владі, ні опозиції; ми завжди говорили на чорне – чорне, а на біле – біле; ми завжди говорили правду. Така позиція часто нам навіть шкодила як політичній силі. Тому не дивно, що нам лише рік, але тих міфів, які опоненти запускають проти Єдиного Центру, вистачить на десять років наперед", - зазначив лідер Єдиного Центру Ігор Кріль.

Члени Єдиного Центру стали авторами та співавторами низки законопроектів щодо освіти, охорони здоров’я, страхування, кредитування та інших соціальних документів. Задля оздоровлення політичної системи країни Єдиний Центр запропонував чіткий План оновлення країни, який вже зараз реалізовує. Зокрема, в парламенті зареєстровано Виборчий кодекс. Готується законопроект "Про всеукраїнський та місцевий референдуми" та проект нової Конституції. Саме ці документи мають посилити відповідальність влади та забезпечити стабільність у державі.

Єдиний Центр впевнений, що українська політична система перебуває на тій межі, коли заміна окремих владних елементів не дає результатів. Потрібне повне перезавантаження влади – починаючи від президента та парламенту і закінчуючи місцевими радами, головами міст, селищ та сіл. Тому, саме це завдання є основним для Єдиного Центру на найближчий період.

Джерело: Прес служба ЄЦ
Обговорити на форумі