друкувати


Intel Health Guide: домашня медична система

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-26 12:31:07
Корпорація Intel анонсувала Intel Health Guide - інструментальний засіб, адресований професійним медичним працівникам, що здійснюють догляд за пацієнтами з хронічними захворюваннями. Система Health Guide представляє нову категорію персональних медичних пристроїв Intel, можливості яких набагато ширші, ніж у засобів, що є на ринку, для дистанційного моніторингу стану здоров'я.

Дозвіл за формою 510(k) на продаж Intel Health Guide був виданий Управлінням по контролю за продуктами і ліками США (Food and Drugs Administration) ще в липні 2008 р. Ця система є персональним рішенням, що поєднує домашній медичний пристрій (Intel Health Guide Phs6000) і онлайн-інтерфейс (пакет Intel Health Care Management Suite), що дозволяє лікарям в клініці вести спостереження за пацієнтами вдома дистанційно.

Корпорація Intel співпрацює з провідними компаніями в області охорони здоров'я по всьому світу, щоб підтвердити клінічні переваги системи Health Guide при догляді за хворими з самими різними хронічними захворюваннями, а також при використанні в заходах щодо охорони здоров'я і підтримки хорошого самопочуття. В даний час планується проведення пілотних випробувань в США за участю таких організацій, як Aetna, Erickson Retirement Communities, Providence Medical Group (штат орегон) і SCAN Health Plan. Головна мета цих випробувань - вивчити, як система Health Guide поєднується з різними моделями медичного відходу вдома. Основна увага буде приділена тому, як поліпшити стан пацієнтів, страждаючих серцевою недостатністю, діабетом, гіпертонією і хронічним обструктивним захворюванням легенів.

Корпорація Advanced Warning Systems (AWS), постачальник послуг медичного спостереження на базі веб-інтерфейсів, спеціалізується на проблемі гострої серцевої недостатності, яка часто є причиною раптової смерті. AWS використовуватиме систему Intel Heath Guide для взаємодії з цільовою групою пацієнтів, в яку входять колишні спортсмени і ветерани воєн, страждаючі посттравматичним стресом (PTSD). Серед цієї категорії населення найбільш високий відсоток серцево-судинних захворювань.

Завдяки тісному контакту між медперсоналом і пацієнтами, а також доступу лікарів в клініці до найважливіших поточних даних про стан їх здоров'я система Health Guide допомагає працівникам охорони здоров'я обслуговувати хворих вдома і в той же час залучати їх до турботи про власне здоров'я. Вирішення Intel Health Guide оснащене інтерактивними інструментами для персоналізації медичної підтримки, передбачає організацію нагадувань пацієнтам, опити і забезпечує збір життєво важливих параметрів, відтворення мультимедійного повчального контенту і зворотний зв'язок з медичними працівниками за допомогою відеоконференцій і повідомлень. Клінічні лікарі постійно мають доступ до необхідних даних, що дозволяють поліпшити якість медичної допомоги, а пацієнти отримують індивідуальний підхід в комфортних домашніх умовах.

Корпорація Intel веде спільні роботи з провідними установами охорони здоров'я, що мають досвід надання медичних послуг, щоб розробити унікальні плани догляду за пацієнтами, а також повчальний мультимедійний контент для осіб з хронічними захворюваннями. Зокрема, корпорація Intel разом з клінікою Mayo через систему Health Guide надає доступ до ліцензійного повчального контенту web-сайта Mayoclinic.com своїм замовникам.

Разом з Американською кардіологічною асоціацією корпорація Intel в рамках пілотного проекту розробляє заходи щодо надання постійної медичної допомоги пацієнтам, страждаючим серцевою недостатністю. Цей проект дозволить медичним працівникам організувати моніторинг стану пацієнтів і дистанційний догляд за ними відповідно до наукових рекомендацій Асоціації, а також надати хворим спрощений доступ до апробованих тематичних повчальних матеріалів.

Корпорація Intel запросила до співпраці експертів в області охорони здоров'я, які нададуть професійну підтримку медичним установам для успішної інтеграції вирішення Intel Health Guide в їх програми допомоги хворим і в моделі догляду за пацієнтами.

Intel планує використовувати основні технологічні компоненти системи Health Guide при створенні продукції, призначеної для вирішення інших проблем охорони здоров'я, таких як незалежне мешкання і програми поліпшення здоров'я і самопочуття, а також забезпечити підтримку мобільними телефонами і портативними пристроями цієї системи.

Корпорація American Medical Alert Corporation (AMAC) - національний постачальник пристроїв моніторингу стану пацієнтів і комунікаційних послуг 24 години в добу і 7 днів в тиждень для установ охорони здоров'я - стане першим маркетинговим партнером для системи Intel Health Guide в США. Ця система дозволить корпорації AMAC розширити асортимент пропозицій в області доступу до кращих технологій медичного відходу. Система Health Guide призначена для використання медичними працівниками для допомоги пацієнтам вдома, її продаж населенню в даний час не передбачається.

Джерело: eNNOV.ru
Переклад: Роман ТУРЯНСЬКИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі