друкувати


Кожен третій донеччанин — атеїст

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 06:50:02
Інститут соціально-економічних досліджень "СоціУМ" провів дослідження щодо рівня релігійності донеччан. Результати дослідження показали, що рівень релігійності серед жінок Донеччини значно більший, аніж серед мужчин — 73% та 42%. Великого посту жінки також дотримуються частіше: 46% у порівнянні з 28% чоловіків. Як з’ясувалося під час дослідження, кожен третій мешканець шахтарської столиці є атеїстом.

В опитуванні, яке проводив "СоціУМ", взяли участь 1150 респондентів. За його результатами, як інформує газета "Донбас", кількість віруючих також стрімко зменшується від покоління до покоління, повідомляє RISU.

Серед людей після 58 років 99% опитаних назвали себе віруючими, а серед респондентів від 18 до 27 років такими назвали себе 32%. Та навіть серед респондентів, які стверджують, що є релегійними, 34% заявили, що просто вірять в існування вищих сил, 16% — читають молитви та ходять до церкви; 14% — живуть з Богом в душі. Для 10% з тих, які називають себе віруючими, віра полягає у дотриманні заповідей, 5% чекають від Бога допомоги, 19% вважають, що вірити повинен кожен.

На питання: "Чи дотримуєтеся Ви Великого посту?" 34% респондентів з тих, які назвали себе віруючими, відповіли схвально. За словами опитаних у віці після 58 років, усі з них постять. Найменше тих, які дотримуються посту у віковій категорії від 18 до 27 років — 8%.

Обговорити на форумі