друкувати


Питна вода — безцінний природний скарб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 05:25:19
Напередодні Всесвітнього дня водних ресурсів, який відзначався у неділю, в Національній спілці журналістів України відбулося урочисте нагородження переможців і призерів журналістського конкурсу, проведеного в рамках інформаційно-освітньої програми "Питна вода: якість та культура споживання". Серед тих, чий доробок журі визнало найвагомішим, — і газета "Галичина", їй присуджено третє місце. За активну громадянську позицію, небайдужість до здоров’я нації, професіоналізм і творчий підхід у висвітленні тематики питної води редакцію часопису відзначено Почесною грамотою Секретаріату НСЖУ, а також цінним призом — цифровим диктофоном Olympus.

Нагадаємо, що проблемі екологічно чистої питної води, яку для наших краян ще більше загострила катастрофічна повінь у липні 2008-го, було присвячено низку публікацій "Галичини" за останній рік, зокрема журналістів Івана Гавриловича, Мирослава Кіндрачука, Дарини Назарчук та інших авторів.

До речі, НСЖУ й компанія IDS Group, лідер з виробництва бутильованих вод в Україні, вирішили продовжити згадуваний конкурс. У ньому можуть взяти участь як цілі редакції друкованих ЗМІ, так і окремі журналісти, котрі регулярно висвітлюють тему питної води. Для цього належить подати відповідний свій доробок — не менше п’яти надрукованих протягом року матеріалів. Головні критерії для визначення переможців конкурсу: повнота й об’єктивність висвітлення теми питної води; творчий підхід; корисність публікацій для пересічного споживача.

Там же, у Спілці журналістів, відбувся і круглий стіл на тему "Вода для життя". Перед представниками мас-медіа з різних регіонів України виступили голова НСЖУ ігор Лубченко, науковий керівник Одеського відділення Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності, доктор медичних наук, професор Тетяна Стрікаленко, генеральні директори IDS Group Марко Ткачук та Центру незалежних споживчих експертиз "Тест" — Валентин Безрукий. Про цю зацікавлену розмову навколо нинішніх проблем води, яку п’ють українці, ми розповімо читачам в одному з наступних номерів газети.

Автор: Іван ЗЕЛЕНЮК, "Галичина"
Обговорити на форумі