друкувати


До нас їдуть… антиколектори

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 03:14:58
У час коли на Прикарпаття як мухи на мед, почали злітатися депутати Верховної ради, які раптом згадали, що у них є виборці, місцеві активісти з Антикризового спротиву та антиколекторської компанії "Ваша Надія" вирішили, що також час розпочинати щось-таки робити. Отож в Івано-Франківську запрацювали антикризові приймальні.

Сюди може звернутися усі, хто вважає, що потерпіли від кризи. Тут їм безкоштовно нададуть юридичні консультації. Та й самі юристи, за словами Віктора Неміша, голови Антикризового спротиву, також наразі працюють на громадських засадах. Ймовірно, і правників така ситуація в країні вже дістала. Ось і хочуть долучитися до всенародної справи. Окрім того, як сказав Федір Олексюк, голова "Вашої Надії", тут діятимуть і мобільні адвокатські групи. Вони виїжджатимуть до тих неплатоспроможних банківських позичальників з Івано-Франківська, яким докучають колектори або працівники банку.

Учасники мобільних груп перевірятимуть настільки законно працюють колектори і представники банків. При цьому вони вестимуть відеозапис і при потребі можуть викликати міліцію. Рештою останнім часом непоодинокими є випадки, коли після відвідин колекторів, люди опинялися на лікарняному ліжку, або й позбавляли себе життя.

Активісти кажуть, що їхня приймальня існує за рахунок виключно добровільних пожертв. А керівники сподіваються ще й на співпрацю з міжнародними правозахисними організаціями. А ще прикарпатські активісти ініціюють в Україні введення кредитних канікул та хочуть аби колектори і працівники банків за тиск на позичальників відповідали б перед законом.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі