друкувати


США: Нові автомобілі коштують дешевше вживаних

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 05:49:41
Згідно з наведеними Associated Press даними, в березні в США середня вартість бувшого у вживанні седана Honda Accord EX 2008 складав 21 544 долара. У той же час точно така ж модель випуску 2009 року коштує у дилера на 80 доларів менше.

На думку експертів, по суті ненормальна цінова ситуація на автомобільному ринку пояснюється суворим капіталістичним законом "попиту та пропозиції". Маючи найнижчий показник продажів нових машин за останні 27 років, ділери йдуть на всі можливі кроки по зниженню цін, щоб залучити в свої демонстраційні зали покупців.

"За нормальної логіки вживаний автомобіль - завжди краща покупка з точки зору ціни, - говорить Джеремі ЕНВІЛ, керуючий найбільшого інтернет-сайту по продажу машин у США Edmunds.com. - Але покупець повинен уважно стежити за тим, що відбувається на ринку. Сьогодні в житті все "догори ногами".

Автомобілі, що були у вжитку, зазвичай коштують менше нових, однак різке зниження цін від виробника, додаткові поступки від дилера і рекордно низький відсоток банківського кредиту, зменшує або взагалі зводить нанівець різницю між цінником "старого" і ще пахнучого фарбою авто. В даний час більшість автовиробників субсидують банківські кредити для машин, які продаються в США, що дозволяє покупцям купувати новий автомобіль з мінімальною або навіть нульовою відсотковою ставкою , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі