друкувати


Скорочення зарплати працівникам галузі транспорту та зв’язку не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 05:37:56
"Я одразу висловив свою позицію, що таке рішення було б некоректним – по відношенню до тих людей, які працюють на залізниці та Укрпошті, - сказав Йосип Вінський в ефірі телеканалу "Ера" у телепрограмі "Доброго ранку, Україно", – Тому я зробив звернення до Верховної Ради України – і на нього була моментальна реакція".

Міністр зазначив, що навіть після того, як середня зарплата листоноші у 2008 році зросла в 1,5 рази, вона склала приблизно 800-900 грн., а на ці кошти "неможливо навіть прожити". Щодо зарплати машиністам, Йосип Вінський зазначив, що протягом року було вжито усіх заходів для того, щоб приблизити її до 5 тис. грн. "Така ставка для машиніста – при всій відповідальності, яка на нього покладена – це більш-менш достойна зарплата. Скоротити її вдвічі – це пряма неповага до людей", - зазначив Міністр.

Нині, за словами Міністра, питання щодо можливого скорочення заробітної плати працівникам державних підприємств-монополістів знято. "Сьогодні прийнято лише одне рішення: скорочення зарплати удвічі стосуватиметься лише членів Уряду, - сказав Йосип Вінський. - Тому я хочу заспокоїти усіх працівників галузі транспорту та зв’язку: зменшення заробітної плати вдвічі не буде. Усі можуть працювати спокійно і надалі".

Довідка. Постановою Верховної Ради України №1047 від 3 березня 2009 року "Про заходи щодо упорядкування окремих видатків Державного бюджету України" було передбачено скорочення видатків Державного бюджету України на матеріально-технічне забезпечення органів державної влади, оплату праці, соціально-побутове забезпечення посадових осіб. Зокрема, було заплановано "упорядкувати оплату праці" працівників державних монополій України, "передбачивши при цьому зменшення максимального розміру їх заробітної плати не менш ніж вдвічі".

Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський одразу виступив категорично проти цього рішення, адже під гребінку "оптимізації" потрапили не тільки високопосадовці, а в першу чергу пересічні люди – залізничники та працівники Укрпошти. "Я не можу допустити, щоб у цей складний для держави час ті люди, які своєю щоденною працею забезпечують розвиток економіки, отримували за свою роботу мізерні кошти", - наголошував Йосип Вінський.

12 березня Йосип Вінський надіслав звернення до Верховної Ради України проханням вилучити із Постанови "Про заходи щодо упорядкування окремих видатків Державного бюджету України" пункту, яким передбачено зниження заробітної плати працівникам державних-підприємств монополій.


Джерело: Укрпошта
Обговорити на форумі