друкувати


Поляки в Афганістані готуються до важкої боротьби з талібами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 03:21:24
Польські солдати в Афганістані готуються до важкої боротьби з талібами. В цьому регіоні власне закінчується зима, а це означає, що повстанці можуть посилити атаки проти військ НАТО.

Провінція Газні, в якій тимчасово дислокуються поляки, вважається однією з найменш спокійних в усій країні, повідомляє Польське радіо.

2009 рік може стати ключовим для майбутнього Афганістану, адже на серпень заплановані президентські вибори. Командуючий польськими силами в Афганістані полковник Раймунд Анджейчак заявив в розмові з Польським Радіо, що зокрема через майбутні вибори ситуація в країні може бути дуже складною. За оцінкою поляків, активність талібів в провінції Газні може збільшитися на 20-30%.

"Ми не чекаємо склавши руки, ми готуємо нову техніку, тактику та спорядження. Без сумніву, буде гаряче, але ми будемо готові до цього," - запевняє полковник Раймунд Анджейчак.

На даний момент в Афганістані перебуває 1600 польських солдатів, проте вже за декілька місяців польський контингент буде збільшено до 2000 осіб. Причина полягає в зростаючій загрозі з боку талібів, але також в новій, більш динамічній тактиці поляків.

Обговорити на форумі